
Söin itseni yli kukkakaaliriisistä pari vuotta sitten. Itseasiassa koko kukkakaalista, sillä taisin tehdä kukkakaaliwingsejä tuolloin melkoisen monta kertaa. :’D Nyt uskalsin pitkästä aikaa valmistaa kukkakaaliriisiä ja sen seuraksi tofua. Tofun on itselle vielä uusi tuttavuus, mutta musta tuntuu että se on tullut meidän jääkaappiin jäädäkseen!
Ainesosat (5 annosta)
- 2 pkt tofua
- 2 keskikokoista kukkakaalta
- 2pss pakastevihanneksia
- 2 kananmunaa
- suola
- pippuri
- sweet&chili -kastike
- oliiviöljy
Valmistus:

Viipaloi tofu ja aseta se talouspaperien väliin painon alle kuivumaan. Vaihda talouspaperit vähintään kerran. Anna tofun kuivaa painojen alla muiden osien valmistuksen ajan.

Raasta kukkakaali raastinraudan isoimmalla terällä. Ripottele paistinpannulle oliiviöljyä. Lisää pakastevihannekset. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat lähes sulaneet. Lisää raastettu kukkakaali ja n1dl vettä pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n10min, kunnes kukkakaali hieman pehmenee. Lisää kananmunat yksi kerrallaan pannulle, sekoita nopeasti kukkakaaliriisin sekaan. Jaa valmis seos valmiiksi rasioihin.

Kuumenna paistinpannu. Lisää kuutioidut tofun palat kuivalle pannulle. Ruskista pinnat. Ripottele päälle vähän öljyä. Sekoita. Lisää halutessasi sweet&chili -kastiketta muutama ruokalusikallinen ja 1dl vettä. Keitä kasaan.

Jaa Tofut valmiisiin annosrasioihin. VALMIS!
